Ovatko sukujuuresi Sortavalassa

Omien juurien hakeminen ja tunnistaminen kiehtoo ihmisiä. Omilta vanhemmilta ja  isovanhemmilta selvitetään suvun tarinoita ja kohtaloita. Halutaan nähdä vanhoja asuinseutuja ja esi-isien hautapaikkoja.
Kesäisin tehdään monet tällaiset matkat luovutetun Karjalan alueelle, niin myös Sortavalan seudulle. Vielä löytyy seudulla syntyneiden jälkeläisiä matkaoppaaksi kotiseutuja katsomaan.
Sortavalan kaupungin ja sitä ympäröineen Sortavalan maalaiskunnan vanha hautausmaa on mielenkiintoinen tutustumispaikka kaikille kävijoille. Sieltä löytyy vielä joitakin vanhoja hautakiviä, vaikka paljon on hävinnytkin. Nykyinen kaupunki on kunnostanut muutamia merkkihenkilöiden hautamuistomerkkejä ja työ näyttää jatkuvan.
Hautausmaalta löytyy sinne haudattujen henkilöiden muistoksi Sortavala-säätiön  pystyttämä Muistelukivi.

Karjalaisten juurien etsinnässä auttaa myös sukututkimus ja karjalaisseurojen toiminta.
Lisätietoja löytyy esimerkiksi Karjalan Liiton sivuilta.