Sortavala-aiheinen solistikonsertti 10.3.2019 klo 17

Sortavala-säätiön tämän vuoden konsertti on tasokas solistikonsertti, joka pidetään Helsingin Konservatoriossa, Ruoholahden tori 6, sunnuntaina 10. maaliskuuta klo 17.
Konserttiin on vapaa pääsy. Tule ja ota myös ystäväsi mukaan!

Konsertissa esiintyvät tunnetut taiteilijat, Johanna Rusanen-Kartano, sopraano  ja Pami Karvonen, piano, sekä Jussi Makkonen, sello ja Nazig Azzezian, piano. He kaikki ovat niittäneet mainetta myös ulkomaisilla estradeilla. Konsertissa soivat myös ”Sortavalan sävelet”, sillä taiteilijat esittävät mm. sellaisia sävellyksiä, joita kuultiin Suomen ajan Sortavalassa pidetyissä konserteissa. Konsertin lomassa Reijo Pajamo kertoo Sortavalan Raatihuonella konsertoineista koti- ja ulkomaista taiteilijoista.

Tämä konsertti kuuluu uutena Sortavala-säätiön jo vuosien ajan  järjestämiin konsertteihin, jotka aihepiireiltään liittyvät Sortavalan musiikkiperinteeseen. Vuonna 2017 pidetyn konsertin teemana oli Sortavalassa vuonna 1935 järjestetyt Kalevalan riemuvuoden laulujuhlat. Helsinkiläinen mieskuoro Laulu-Miehet esitti konsertissa laulujuhlilla kuultuja Kalevala- ja Kanteletar-aiheisia lauluja. Muista konserteista mainittakoon Uspenskin katedraalissa järjestetty Ekumeeninen konsertti, olihan Sortavala myös ortodoksisen kirkon keskuspaikka. Myös seminaarin musiikin lehtori Mikael Nybergin laaja laulutuotanto on ollut esillä näissä konserteissa.